Google search

 
 

19 лютого 2020 року відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «YOUNG SCIENCE 2.0» для молодих учених-медиків та фармацевтів.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор НМАПО імені П. Л. Шупика академік НАМН України професор Юрій Вороненко.

«Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика – один із перших навчальних та наукових медичних закладів, заснованих на теренах України. Відтоді минуло більше 100 років, сповнених звитяжної праці відомих не тільки в Україні, а й далеко за її межами вчених, лікарів і педагогів. Нині в Академії створено продуктивну, високоефективну систему підготовки нової генерації медичної інтелігенції, формується професійна еліта держави. Саме з цією метою ми вкотре приймаємо науковців із закладів вищої та післядипломної медичної освіти України та світу на конференції молодих вчених для обміну досвідом між різними науковими школами та пошуку можливостей для апробації та впровадження результатів досліджень» – зауважив Юрій Васильович.

Також із привітальним словом виступила проректор з наукової роботи професор Наталія Савичук, яка наголосила на важливості інтеграції наукових досліджень молодих учених у міжнародний простір та побажала всім плідної й цікавої роботи під час науково-практичної інтернет-конференції.

Голова ради молодих вчених академії Сабіна Аугунас зазначила, що участь молодих науковців із різних міст України - це чудова нагода, не тільки обмінятись досвідом, новими напрацюваннями, досягненнями, відкриттями, а й ознайомитися із сучасними науковими та інноваційними технологіями в медицині та фармації. А також повідомила, що цьогоріч частина доповідей відбудеться у форматі відеоконференції за допомогою програмного пакета «GoToMeeting» та побажала усім успіхів.

У межах конференції молодими вченими було представлено результати своїх досліджень 54 доповідями у 3 секціях: «Терапія, педіатрія, акушерство і гінекологія; лабораторна та інструментальна діагностика, фармація та організація охорони здоров’я»; «Хірургія, невідкладна допомога, анестезіологія та інтенсивна терапія»; «Психіатрія, неврологія, наркологія, судова медицина, філософія, стоматологія». Журі оцінювало доповіді молодих вчених, кращі роботи з яких були відзначені дипломами І, ІІ та ІІІ ступеней.

На секції «Терапія, педіатрія, акушерство і гінекологія; лабораторна та інструментальна діагностика, фармація та організація охорони здоров’я» були відзначені дипломами: I ступеня – Юлія Диня (аспірант кафедри терапії НМАПО імені П. Л. Шупика) за доповідь: «Корекція порушень кишкового мікробіому у хворих на цукровий діабет 2-го типу з ураженням кишечника»; ІІ ступеня – Антон Ткаченко (к. мед. н., доцент кафедри біохімії ХНМУ) – «Оцінка токсичності харчової добавки Е407а in vivo та in vitro» та Людмила Дуда (аспірант кафедри педіатрії № 1 НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Сучасна епідеміологічна характеристика алергічних захворювань у дітей за результатами поглибленого обстеження»; ІІІ ступеня – Наталія Носко (аспірант кафедри гастроентерології, дієтології і ендоскопії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Систематизація діагностики стеатозу печінки при неалкогольній жировій хворобі печінки, як складова онтологічної моделі» та Наталія Самоненко (аспірант кафедри педіатрії № 1 НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Родинний випадок синдрому Хантера (мукополісахаридозу ІІ типу)».

Журі секції «Хірургія, невідкладна допомога, анестезіологія та інтенсивна терапія» відзначило дипломами: I ступеня – Дмитра Завертиленка (аспіранта кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Лапароскопічна гастроплікація з превентивною фундоплікацією за NISSEN в умовах протоколу Enhanced recovery after surgery в лікуванні хворих на ожиріння та метаболічний синдром» та Євгенія Крижевського (аспіранта кафедри загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Шляхи зменшення кількості ампутацій нижніх кінцівок при синдромі діабетичної стопи»; ІІ ступеня – Мар'яну Болюк (аспіранта кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Pain syndrome in patients with acute coronary syndrome and diabetes mellitus» та Анну Городецьку (аспіранта кафедри патологічної та топографічної анатомії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «The pathomorphological diagnostics actuallity of types of immunocomplex kidney damage among patients with HIV infection and co-infection HIV\HCV»; ІІІ ступеня – Юлію Павлович (аспіранта кафедри загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Метод анатомічної дисекції для попередження ускладнень лапароскопічної холецистектомії» та Дмитра Шамрая (онкохірурга, хірурга-проктолога, асистента кафедри хірургії Київського медичного університету» – «Лазерні технології в проктології».

На секції № 3 «Психіатрія, неврологія, наркологія, судова медицина, філософія, стоматологія» журі відзначило дипломами: I ступеня – Владислава Кучеренка (аспіранта кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО імені П. Л. Шупика) за доповідь «Проблематика соматоформної та дисоціативної (конверсійної) симптоматики при депресивних розладах», Абу Сулеймана Мохаммеда Садека (аспіранта кафедри ортодонтії НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Оцінка впливу Twin Block апарату на зміну форми верхніх дихальних шляхів» та Алевтину Лисюк (аспіранта кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Особливості перебігу депресивних розладів в залежності від основної психопатологічної симптоматики»; ІІ ступеня – Василя Колядінцева (аспіранта кафедри клінічної лабораторної діагностики НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Антропологічне вчення Іммануеля Канта» та Ірину Супрунович (аспіранта кафедри стоматології НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Поширеність, тяжкість та ступінь рецесії ясен у пацієнтів з генералізованим пародонтитом»; ІІІ ступеня – Наталю Михайловську (аспіранта кафедри неврології № 1 НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Невідкладні стани у пацієнтів з хворобою Паркінсона» та Ольгу Загарійчук (аспіранта кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО імені П. Л. Шупика) – «Копінг-стратегії та соціальне функціонування пацієнтів з маячними ідеями впливу при розладах спектру шизофренії».

Дякуємо усім за участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «YOUNG SCIENCE 2.0» та запрошуємо до участі у наступній конференції молодих вчених, яка відбудеться 15 травня 2020 року, та школах молодого вченого НМАПО імені П. Л. Шупика.

Читайте також