Google search

 
 

Перша науково-практична конференція, присвячена впровадженню європейських вимог до навчання (ETR) медичних працівників в Україні, відбулася 7 грудня 2023 року під патронатом Міністерства охорони здоров'я України та Української федерації профспілок медичних працівників.

Учасників форуму привітали: професор Сергій Дубров, перший заступник Міністра охорони здоров’я України; Васіліос Папалоіс, президент UEMS (Європейської спілки медичних працівників); академік НАМН України, професор В’ячеслав Камінський, ректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика та чл.-кор. НАМН України, професор Юрій Вдовиченко, перший проректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика. 

У рамках заходу з доповідями виступили науково-педагогічні працівники університету.

Професор Микола Анкін, завідувач кафедри ортопедії та травматології, в доповіді «Обговорення ETR в ортопедії та травматології» зупинився на актуальних аспектах впровадження європейських стандартів навчання при підготовці фахівців для сфери охорони здоров'я країни. 

Професор Олександр Літус, завідувач кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної та лабораторної імунології, наголосив на необхідності адаптації національної системи медичної освіти до вимог європейських стандартів та постійного професійного розвитку лікарів. Також запропонував практичні підходи до впровадження змін, спрямованих на поліпшення якості навчання та підвищення професійної компетенції лікарів-дерматовенерологів. 

Професор Вікторія Ткаченко, професор кафедри терапії, сімейної медицини, гематології і трансфузіології, в своїй доповіді розглянула ключові аспекти та виклики, пов'язані з впровадженням європейських стандартів та європейських вимог до навчання лікарів-терапевтів. 

Проведення таких наукових медичних форумів надзвичай важливе для обміну досвідом і налагодження ефективного співробітництва вітчизняних фахівців з європейськими колегами та обміну знаннями в галузі медицини для досягнення єдиної мети - покращення стану охорони здоров'я громадян. Захід виявився плідним майданчиком. Усі учасники конференції доклали зусиль до розробки освітніх програм, що відповідають найвищим міжнародним стандартам та будуть сприяти підвищенню якості надання медичної допомоги в Україні. 

Посилання на захід

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 36% - 4 Голосів
Корисність матеріалу: 34.25% - 4 Голосів
Доступність матеріалу: 34.5% - 4 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також