Google search

Кафедрою організовано та проведено 9 міжнародних симпозіумів з біоетики (2000, 2002, 2004, 2006,  2008, 2012, 2015, 2018, 2021 рр.) та численні семінари з філософських проблем медицини, філософської антропології, філософії науки, біоетики та валеології в Україні й за кордоном з залученням закордонних фахівців. Співробітники кафедри брали участь в організації та проведенні 5 Міжнародних конгресів з біоетики (2003-2015) та інших міжнародних форумів спільно з громадськими організаціями та державними вищими навчальними закладами України.

У різні часи на кафедрі працювали зарубіжні вчені: проф. П. Модесто  (Німеччина) читав курси з історії світової та християнської філософії, д-р Я. Холандер (Німеччина)  проводила заняття з аспірантами з психології, проф. Дж. Ходжес (Велика Британія) та проф. Дж. Лойєр (США) читали лекції з питань біоетики; Барбара та Джон Уілки (США) – лекції з етичних питань репродуктивних технологій.

Викладачі кафедри кожного року беруть участь у міжнародних конференціях (Австрія, Німеччина, Польща, Нідерланди, Іспанія, Білорусь та ін.). Проф. Н.М. Бойченко є постійним учасником Міжнародної науково-практичної конференції «Вища освіта України у контексті інтеграції до європейського освітнього простору», що дозволяє впроваджувати у методичну роботу кафедри нові підходи у освітній галузі та впроваджувати інноваційні методи викладання у системі післядипломної освіти лікарів. Завідувачка кафедри, проф. Пустовіт С.В. є членом Наукової ради Міжнародного товариства з біоетики (SIBI) (Іспанія); представником в Україні Міжнародної організації «Феміністичні напрямки у біоетиці» (FAB); членом Європейського товариства з філософії медицини та охорони здоров’я (ESPMH); експертом ЮНЕСКО з біоетики в Україні.